dinsdag 11 februari 2014

Gemeentehuis Bloemendaal: spectaculaire renovatie


Het gemeentehuis van Bloemendaal, te Overveen, wordt grondig gerenoveerd. Slechts de entree en voorgevel blijven behouden. Aannemer J.P. van Eesteren is begin januari officieel begonnen met de werkzaamheden. Het gemeentehuis lijkt nu meer op een onneembare vesting. Op de foto is de voorzijde met de rechter zijkant te zien. De renovatie gaat zeker anderhalf jaar duren, kosten ruim elf miljoen.De rechterkant is al losgemaakt van de voorzijde. Een stalen constructie houdt de voorzijde in balans. Op de detailfoto zijn de balken en de dubbellaagse muren van de achterzijde te zien.De linkerzijde heeft dezelfde hulpconstructie. De detailfoto laat het begonnen sloopwerk zien.


Het is duidelijk, waar de inwoners nu naar toe moeten om hun zaken te regelen en wie de aannemer is.


Het gemeentehuis in 2011. Het huis werd te klein voor alle werkzaamheden betreffende de gemeente Bloemendaal (Aerdenhout, Bentveld (gedeeltelijk, ander deel hoort bij gemeente Zandvoort), Bennebroek, Bloemendaal, Overveen, Vogelenzang).


De omslagfoto laat slechts de buitenkant zien. Binnen het gemeentehuis is heel wat strijd gevoerd over het wel of niet renoveren (referendum-kwestie o.a.), gezien de hoge kosten. Bovenstaand boek is er aan gewijd, het biedt een blik in de gemeente-politiek van Bloemendaal (zie het artikel in De Volkskrant, blz. 13, van donderdag 23 januari 2014, van Sterre Lindhout). Het boek is zelfs "bruikbaar" voor andere gemeenten!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten