woensdag 6 november 2013

Ecoduct Zandvoortselaan-Natuurbrug Zandpoort nadert voltooiing


De inpassing van het viaduct/natuurbrug en de bijbehorende wegen in het omringende landschap komen nu duidelijk naar voren.


Een hooggelegen duin biedt een mooi uitzicht op de natuurbrug en een mooie zichtlijn in de noordelijke richting.


Een blik op de afwerking van het talud aan de overzijde van de Zandvoortselaan. Er moet letterlijk nog heel wat verzet worden.

  

Wat opvalt, is dat veel herten zich in de buurt van de natuurbrug ophouden, ondanks het verkeer, dat vlakbij passeert. Het lijkt wel of de dieren "voelen", dat er iets gaat veranderen.


Of de vleermuizen, die in de omgeving van de natuurbrug verblijven, met de toekomstige drukte blij zullen zijn, is de vraag.


Een stukje verderop is Waternet bezig met een fors project: het maken van natuurvriendelijke oevers. Dit informatiebord staat bij het Noordoosterkanaal.
Op de bovenste foto: deel van een "klassieke" oever, de middenfoto toont een deel van een natuuroever en de onderste foto geeft een impressie van een volledige natuuroever.


Namens de bewoners van het insektenhotel: dank voor uw belangstelling voor het hotel en zijn bewoners èn voor uw bezoek aan de Amsterdamse Waterleidingduinen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten