zondag 2 oktober 2011

Landgoed Duin en Kruidberg


Zoals gebruikelijk begint het weblog met de afbeelding van een publicatie. Voor wie echte interesse heeft in het landgoed Duin en Kruidberg én het huis is dit boek, een uitgave van De Vrieseborch Haarlem, onmisbaar.Het landgoed Duin en Kruidberg, in 1895 ontstaan door de samenvoeging van het landgoed Duin en Berg en het landgoed Kruidberg, heeft een prestigieus landhuis. Dit landhuis is in 1909 door het echtpaar Cremer-Hogan in gebruik genomen. De heer J.T(h). Cremer (1847-1923), zelf de opdrachtgever voor de bouw, is o.m.actief geweest in het voormalig Ned. Indië, minister van Koloniën en Nederlands gezant in de VS.


Het koetshuis, met klokketoren, van het landgoed Duin en Kruidberg.


 Geschenk voor het vijftigjarig huwelijk van de heer en mevrouw Cremer-Hogan.

  

Een blik op een deel van de magnifieke vijver en tuin (ontworpen door L.A. Springer).Het landhuis heeft nu een luxe-hotel functie; eerder heeft het huis een functie gehad als conferentie- en trainingscentrum van de ABN-AMRO Bank.


Tot slot aandacht voor een tweetalige brochure over Duin en Kruidberg, die tot stand gekomen is door samenwerking tussen ABN-AMRO Historisch Archief en de Historische Kring Velsen. Het interessante van dit boekwerkje is het feit, dat de accenten van de geschiedenis van Duin en Kruidberg anders gelegd zijn dan in het eerder genoemde boek.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten