maandag 10 oktober 2011

Gemeente Bloemendaal - Monumenten


In bovenstaand boek staan alle rijks-, provinciale en gemeentelijke monumenten van de gemeente Bloemendaal vermeld. Per object is een foto gemaakt en wordt een toelichting gegeven. Een gekleurd label geeft aan tot welke categorie het monument behoort. De uitgave van dit boek is mede mogelijk gemaakt door een Bloemendaalse particulier en drie in het boek vermelde bedrijven. De prijs, laag in verhouding tot inhoud en uitvoering, bedraagt 23,50 euro en is o.a. verkrijgbaar bij Boekhandel Bloemendaal, Bloemendaal, Boekhandel Vernout, Haarlem. Redactie en samenstelling: Wim Post, Gemeente Bloemendaal, Bouwen en Wonen, Paul Schaapman. Fotografie: Cor van Iperen.
                                                   >>>>>>>>>><<<<<<<<<<
De uitgave van dit boek is tevens een gelegenheid om de Stichting Ons Bloemendaal, sinds 1977,  naar voren te brengen. Deze stichting zet zich in voor het behoud van het bijzondere karakter van de gemeente Bloemendaal (Aerdenhout, Bennebroek, Bloemen-
daal, Overveen en Vogelenzang) èn geeft een zeer lezenswaardig blad uit: Ons Bloemendaal èn ontplooit en stimuleert diverse activiteiten binnen het kader van de doelstelling. De minimum donatie bedraagt 21 euro per jaar. De tijdschriften zijn ook los verkrijgbaar bij o.a. Boekhandel Vernout, Haarlem. Onderstaand twee voorbeelden van eerder genoemd blad.


Het openingsartikel -Landschap als Lens- is geschreven door Wenda Stoffel en Erik A. de Jong. De laatst genoemde auteur heeft ook het artikel -Landschap: geheugen of amnesie- in deze uitgave gepubliceerd.


In dit nummer heeft Marius van Nieuwkerk het openingsartikel -De Haute Finance in Bloemendaal door de eeuwen heen- geschreven. Geertje Wiersma heeft, bijna vanzelfsprekend, het artikel -Zoveel mogelijk stilte en rust, Johanna Borski, financier van Nederland- als bijdrage geleverd.                                 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten