vrijdag 6 maart 2015

Kraantje Lek, de Holle Boom en de Blinkert


Als je via het Visserspad van Overveen naar de Zandpoort of Zandvoort loopt, passeer je Kraantje Lek. Wie iets over de geschiedenis van dit restaurant (er is ook een bescheiden speeltuin) en de Holle Boom en de Blinkert wil weten, kan zich verdiepen in de volgende boekjes:


Een handig boekje, ook voor onderweg, dat de hele geschiedenis van Kraantje Lek én de Holle Boom én de Blinkert vertelt. Het is geschreven door Anne Storm en uitgegeven door Schuyt &Co.


Een beetje verdrietig boekje: de Holle Boom is er niet meer, maar........alles komt goed, want er is weer een nieuwe Holle Boom. Dankzij Kees Verkade en Bert Binder (de bronsgieter). De hele cyclus van de oorspronkelijke boom en de nieuwe wordt nauwkeurig verhaald. Tekst: Anne Storm, uitgever: Stichting De Holle Boom.


Dit boekje hoort bij de Kraantje Lek serie. Vol literaire anecdotes o.a. over Godfried Bomans en de Dickensianen (Kraantje Lek was het ontmoetingspunt). Het boekje is geschreven door Wim Vogel, Chris Hoefsmit maakte de foto's en Vogel Perspectief gaf het uit. Een boekje dat meer dan de moeite waard is.


De holte van de Holle Boom, in brons steviger dan de natuurlijke voorganger.


Wie de Blinkert opklimt en de Blinkertweg gaat aflopen, komt onderweg nog een "broertje" van de oorspronkelijke Holle Boom tegen.

Tot slot de link naar Kraantje Lek: http://www.kraantjelek.nl/content/nieuws/weet-u-dat

Geen opmerkingen:

Een reactie posten