dinsdag 25 november 2014

Historische Atlas van Kennemerland

De Historische Atlas van Kennemerland is recent verschenen. De auteur is Ben Speet, onder meer bekend van de  Historische Atlas van Haarlem. Het boek is een uitgave van Vantilt/Noord-Hollands Archief en bevat vele kaarten met een omvang van 82 pagina's. Boekhandel A. Vernout, Warmoesstraat 10, Haarlem, gespecialiseerd in de regionale geschiedenis van Haarlem en Kennemerland is één van de verkooppunten. De prijs bedraagt 24,50 €, na 1 februari 29,50 €.
Van de vele kaarten in het boek geeft bovenstaande foto een detail weer van een Russische kaart van het havengebied van IJmuiden. De kaart is in 1975 gemaakt door de generale staf van (toen) de Sovjet-Unie. De kaart sluit het boek af, maar is nu weer actueel misschien, gezien de huidige politieke ontwikkelingen.


Vorig jaar is bovenstaand boek verschenen. Het boek van Ben Speet geeft dit boek een extra dimensie door het vele kaartmateriaal, dat in dit boek ontbreekt. De focus van het Grote Geschiedenisboek van Kennemerland ligt op andere onderwerpen. Beide boeken vullen elkaar perfect aan.


Hart van Kennemerland is een collectors item. Wie dit boek er ook nog bij heeft, bezit een soort trilogie van Kennemerland. Zeker een collectie, die de moeite waard is, maar wel voor de (deskundige) liefhebber.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten