donderdag 17 augustus 2017

In Haarlem: Waterbazen


Tot 17 september 2017 is de tentoonstelling Waterbazen -Waterbeheer in verleden, heden en toekomst- op verschillende locaties te zien. De locaties zijn: Haarlem, Grote/St. Bavokerk, Cruquius, Cruquius Museum, Spaarndam, Rijnlandshuis. De tentoonstelling is georganiseerd door Rijkswaterstaat met medewerking van het hoogheemraadschap van Rijnland. Onderstaande foto's geven een beeld van de tentoonstelling in Haarlem.


De tentoonstelling is thematisch ingedeeld, bezoekers kunnen eventueel zelf een volgorde kiezen.Aan de presentatie van het kaartmateriaal (historische en moderne kaarten) is veel zorg en aandacht besteed.


Ook de gebruikelijke videopresentatie ontbreekt niet.


Een hele mooie vinding is dit 360 graden hoekje met speciale brillen. Wel boven het graf van een ander!


De tentoonstelling sluit af, voor degenen, die aan het begin zijn begonnen, met een sfeervolle foto van de bekende zandmotor.


De tentoonstelling laat ook enkele voorwerpen zien, die te maken hebben met het waterbeheer (ook een zand/knutseltafel ontbreekt niet). In de St. Bavo is wel iets heel bijzonders te zien: het graf van Christiaan Brunings en Frederik Willem Conrad. Niet alleen collega's (waterstaatswerkers in het Haarlemmerkwartier), maar ook vrienden en stijlvol bij elkaar begraven.


Ter afsluiting nog even een blik op het prachtige orgel van de St. Bavo, dat de tentoonstelling muzikaal omlijstte.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten