vrijdag 25 juli 2014

Koningshof en de make-overDe vernieuwing/make-over van Landgoed/Buitenplaats Koningshof is eigenlijk begonnen met de verkoop, verbouwing en bewoning van de villa (pand 36). Wat is er gebeurd met het "Fransche" liftje?


De parkeerplek is aanzienlijk verbeterd en er is een nieuw wandelpad rondom de weide aangelegd.


Toegang tot het wandelgebied via de route van de villa is afgesloten. Deze route loopt nu via de paardenstal. Overige routes zijn ongewijzigd gebleven.


Dit bord geeft meer informatie over de landschappelijke (her)inrichting en de "filosofie", die daar achter zit.De bezoeker, die zich wil verdiepen in de nieuwe parkaanleg, wordt op haar/zijn wenken bediend met de vergelijking van het oorspronkelijke ontwerp van Springer en dat van SB-4.


Op de achterzijde van het infopaneel -Werk in uitvoering- staat in compacte vorm informatie over het parkbos van Koningshof.

                 


"Historische" wegwijzers zijn opgeruimd, nieuwe zijn geplaatst.De bekende boom met de zadelzwammen staat er nog bij de nieuwe route rondom de weide.


Ook een waarschuwing voor wie zich niet aan de regels houdt: de boze boom ziet alles!
Wildplassers, bloemenplukkers, crossfietsers, gluurders, takkenslopers opgepast!


Op bovenstaand schema is te zien hoe de uitdunning van naaldbomen in een deel van het duingebied van Koningshof in de periode van 1994-1996 heeft plaatsgevonden. Naaldbomen blijven het hele jaar groen en gebruiken meer water dan loofbomen, die in de winter hun blad verliezen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten