Na een grondige renovatie is de villa op landgoed Koningshof weer bewoond zoals vroeger. De laatste gebruiker van de villa (en het koetshuis) was het Nederlands Filmmuseum (nu Eyefilm genoemd) met o.a. het foto-archief en de repro-afdeling, afdeling Sales, filmreparatie en -conservering. Andere veranderingen die Natuurmonumenten aanbrengt, zijn ondermeer een nieuwe wandelroute om de weide met een zichtlijn naar de villa, een nieuw aangelegde parkeerplaats, nieuwe infoborden, nieuwe route-aanduidingen en ingrepen in de beplanting van het parkbos. Wat heel belangrijk is: het herstelplan is gebaseerd op het oorspronkelijke ontwerp (Engelse landschapsstijl) van de bekende landschapsarchitect Springer.
Het infobord bij de nieuwe wandelroute rond de weide.
Nog een voorbeeld van een nieuw type infobord (parkbos met natuurschatten).
De Appelberg is gelukkig dezelfde gebleven, maar heeft wel een nieuw naambordje gekregen.
De dieren in de omgeving van de Appelberg voelen zich op hun gemak ondanks de veranderingen, die dan ook zo voorzichtig mogelijk gebeuren. De Konikpaarden fungeren als "grasmaaiers".
Ondanks het koude voorjaar komt de flora langzaam in bloei. De zandviooltjes zien er helaas niet al te florissant uit.
Een stukje nostalgie: de resten van de (Amerikaanse)windmolen en watersysteem van de Waterberg. De molen opnieuw plaatsen zou het herstel van Landgoed Koningshof compleet maken en groene stroom opleveren voor Natuurmonumenten. Wel heel bijzonder en dus niet haalbaar.
Tot slot nog een oorspronkelijk infobord in klassieke huisstijl van Natuurmonumenten.